tiistai 5. huhtikuuta 2016

Koiralle keksejä..

Päätin tehdä koiralle itse keksejä todella yksinkertaisella reseptillä vähän määriä muutellen ihan kokeilumielellä ensimmäistä kertaa mutta ei varmasti jää viimeiseksi. Mulle tuli 2 pellillistä keksejä tällä reseptillä. :)

Tähän tarvitaan:
n. 2,5dl ruisjauhoja (voi kokeilla myös 2dl jos riittää mutta itselle se ei riittänyt)
n. 1,5dl kaurahiutaleita
3 kananmunaa
0,5dl rypsiöljyä

Ensin laitetaan jauhot ja kaurahiutaleet sekaisin, lisätään kananmunat ja öljy ja sekoitetaan kunnolla ja uuni tietenkin laitetaan kuumenemaan 200 asteeseen.

Taikinavaiheesta jäi valitettavasti kuva ottamatta, mutta kun taikina on valmiina, aletaan kaulimaan!

Kaulitaan tasaiseksi ja keksit tein itse piparimuotilla. Muistathan käyttää siinä vielä jauhoja apuna sillä taikina tykkää tarttua todella paljon kaulimeen kiinni. Ja kaulitaan aina lopputaikinaa uudelleen niin kauan kuin taikinaa kekseihin riittää jotta taikinaa ei mene hukkaan.


Paistetaan keksejä 200 asteessa n. 10-15 minuuttia. Uunissaoloaika riippuu siitä miten paksuja keksit ovat. Tarkkailethan keksejä ettei ne jää liian pitkäksi aikaa uuniin. Niiden on tarkoitus olla sopivan rapeita.


Kun keksit otetaan uunista, niiden annetaan jäähtyä rauhassa.

Kun keksit olivat jäähtyneet, koira sai maistiaisen ja kyllähän se maistui todella hyvin. Sen jälkeen koira onkin kovasti kerjännyt lisää.. :D

Kekseihin voi myös käyttää lihaliemikuutioita jos haluaa mutta itse tykkään kekseistä ilman sitä (huomasin monien reseptien käyttävän lihaliemikuutioita). :)

Toivottavasti teidänkin karvakuonoille nämä keksit maistuvat!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti